Манастирска ракија

Манастирска ракија је алкохолно пиће које се припрема од аутентичних врста воћа, биља и орашастих плодова. Ракије из манастира могу бити ваша опуштајућа понуда гостопримства, пријатељски поклон, и укус вишевековне традиције. 

Погледајте манастирске ракије из наше понуде и на једноставан начин поручите жељено пиће за свој дом, или поклон драгим људима.

Понуда је у припреми. У међувремену, погледајте производе које имамо на стању.

Манастирска ракија и њене одлике 

Скоро сваки српски манастир од свих 405 на броју, је постао “мало трговинско тело” за  производњу манастирских ракија од разновидног воћа – шљиве, брескве, крушке, јабуке, дуње итд.  Док поједини манастири од недавно имају своје воћњаке и винограде, постоје и они где се одавно производе манастирске ракије по рецептима старим неколико векова.

Поклоници светих манстира уз примање благослова и уживање у лепоти православних храмова, се све чешће из посете светих места враћају са боцом манастирске ракије, коју су имали прилике да пробају у току посете одређеној светињи.

Манастирске ракије из наше понуде

У асортиману манастирских ракија имамо воћну палету из манастира Фенек, а веома позната је и манастирска ракија Аркањ, ћилибарне боје, ораховача из Ковиља, као и друге разноврсне воћне ракије. Поред вишњеваче, дуњеваче и ораховаче у понуди је и чувена манастирска ракија Жута оса из манастира Каона. 

Одличне и квалитене су и  ракије из манастира Жиче, Сукова, Сопоћани, и Дечани. У Букову имају препеченицу, деликатесну мускантну ракију од грожђа тамјанике

Специфичне и лековите су и манастирске траварице и ракије од коприве из манастира Дуљева, као и лозова са анисом из манастира Драча. 

Од природних одабраних воћних плодова шљиве, вишње и грожђа али и квалитетне дуње, долази нам манастирска ракија из манастира Бишња, Сочаница, Дивостин. Из Сремских Карловаца у производњи патријаршијског подрума за вина и ракије у понуди је њихова дуњевача, а јабукова ракија Банатски калвадос у пуњењу породичне дестилерије Марган долази нам из банатских крајева. Квалитетне ракије се производе и у Драчи и манастиру Поганово, код Крагујевца, те у Лелићу и другим манастирима. 

Манастирска ракија – цена и продаја  

Погледајте понуду манастирских ракија у продавници Храма Светог Саве, и купите жељену боцу. Такође, можете поручити и онлајн, на нашем сајту, на брз и једноставан начин.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени