Манастирски мелеми и креме

Манастирски мелеми и креме традиционалних рецептура, са потпуно природним састојцима, хране и отклањају неправилности ваше коже. Мелеми из манастира су биљни лек за вашу домаћу апотеку, и одличан органски козметички избор.

Погледајте нашу понуду мелема и крема са лековитим дејствима, и на једноставан начин их поручите.

Понуда је у припреми. У међувремену, погледајте производе које имамо на стању.

Природни мелеми из манастира

Природни мелеми који нам долазе из манастира Светог Стефана Горње Жапско, из Врања, и из црногорских манастира Ћелија Пиперска као и манастира Пресвете Богородице Рустово, настали су захваљујући  природној “апотеци” и биљним уљима, а садрже и пчелињи восак и мед, који се од давнина користе у народној медицини. 

Састојци попут лековитог биља и продукта пчела (кантарион, боквица, хајдучка трава, пелин, невен, иванско цвеће, гавез, ружа, рузмарин, дивљи мажуран, ловор, босиљак, коприва, лаванда), у комбинацији са уљима и дестилатима, стварају формулу, која осим за негу се користи и као лек за разна обољења људског организма.  

Биљна апотека манастира Фенек из Јакова, Манастир Успења Пресвете Богородице из Сукова, биљна радионица манастира Светог апостола Томе (Томић) из с. Војска, као и манастир Пиперска, произвели су манастирске препарате који садрже уља са благотворним дејством на кожу, која затежу, обнављају и исцељују ране.

Манастирски мелеми – намена и дејства природних мелема

Манастирски мелеми од хајдучке траве делују на ране које тешко зарастају као и на бубуљице, акне, посекотине, екцеме и друге кожне болести. Такође, познато је да кантарион помаже код ублажавања упалних процеса на кожи, посекотина и ожиљака, а састојци невена негују сваку осетљиву, суву и испуцалу кожу. 

Манастирски мелеми могу исцелити ране, реуму, синусе, и све инфекције коже, док неки делују код вирусних, бактеријских и гљивичних инфекција, али и изузетно негују лице и тело јер својим уљима хране кожу. Због умирујућих дејства нарочито помажу код отицања зглобова, ишчашења, истегнућа, уганућа. 

У понуди можете наћи и народни мелем који отклања акне, чисти кожу, умирује упалне процесе и скупља проширене поре. Својим особинама могу да лече црвенило, брадавице, херпес, помажу код курјег ока, код лумбага и опуштања мишића, код хемороида, модрица, и артритиса. 

Уз благо масирање главе народни мелем ће смирити мигрену и главобољу, олакшаће вам стање проширених вена али и болове у пределу срца. Пробајте да излечите са мелемом и реуму, декубитис, синусе, екцеме, флеке и све инфекције коже, а током зиме и прехладу са плућним тескобама.

Креме из манастира са лековитим дејствима

Манастирске креме припремљене су од  делотворних биљка које расту на ливадама манастирских имања, или су убране са планинских брда и котлина. Спектар деловања ових крема је шири од обичних крема због концентрираних компонента једне или више биљака. Делују првенствено на кожу али имају и лековите особине мелема. Мелеми из манастира Фенек поспешују зараштање прелома, уклањају болове у мишићима, отклањају гљивична обољења ноктију. 

Екстракти жалфије заједно са кантарионом и хајдучком травом у виду гела из манастира Ћелије Пиперска, веома повољно утичу на проблематичну и осетљиву кожу, дајући јој свежину и млађи изглед. 

Крема од уља невена и етарског уља рузмарина и лаванде из манастира Суково, у комбинацији са екстрахованим прополисом, кестеном и ментолом, јачају тонус зидова вена и убрзавају циркулацију што истовремено помаже око епителизације, и делује као антисептик. 

Пилинг за лице и тело као и антирид крема из манастира Св. Апостола Томе – Томић, површински и дубински обнављају кожу и негују предео испод очију. Манастирски мелеми су апсолутно природни и органски производи, без адитива и хемијских додатака.

Манастирски мелеми и креме – цена и продаја

Погледајте понуду манастирских мелема и крема у нашу радњу, или поручите производ путем наше онлајн продавнице, или нас посетите уживо, у продавници Храма Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени