Тинктуре

Тинктуре су природни ратсвори од лековитог биља за ублажавање и лечење здравствених тегоба.  Манастирска тинктура може бити део ваших корисних органских намирница неограниченог рока употребе, за моментално окрепљење организма сваког узраста.  

Погледајте нашу понуду манастирских тинктура и на једноставан начин поручите производе са лековитим дејствима.

Понуда је у припреми. У међувремену, погледајте производе које имамо на стању.

Шта су тинктуре и како се праве? 

Тинктуре су биолошки продукти, велике густине, добијени екстраховањем миришљавог и лековитог биља. Користи се 60% алкохол за прављење тинктура, јер се стероиди, смоле и есенцијална уља, и мноштво других биохемијских супстанција или фитохемикалија сигурније растварају у алкохолу него у води, а оне битне фитохемикалије растварају се једино у алкохолу. 

Биљне тинктуре имају много јачу и концентрованију масу од чајева, довољно је само неколико капи да би биле једнако јаке или јаче од једне шоље чаја. 

Тинктуре – намена и дејства

Састојци лековитих тинктура лако се интегришу и варе у организму, а улазак у крвоток се дешава готово моментално, због чега су биљне тинктуре веома погодне за употребу у ургентним ситуацијама, јер делују ефикасно као лек.  

Оно што је важно јесте то да алкохол чува тинктуру и поприлично јој продужава рок трајања, а оно најважније јесте да што дуже биљна тинктура стоји, њена ефективност и лековитост се многоструко увећава. У понуди се могу наћи манастирске тинктуре намењене за лечење јетре и жучи које комбинују својства шареног чкаља, пелина, корена маслачка, коморача линцуре и алкохола. 

За бубреге и бешику имамо биљни спој од клеке, ува, белог слеза, раставића, корена чичка, кукурузне свиле, першуна и нане. Делују регенеративно на ћелије, побољшавају рад бубрега и изазивају избацивање камена и песка; користе се и против упале мокраћних канала и спречавају ноћно мокрење.

Благотворни садржај тинктура за детоксикацију прави се од корена маслачка, корена чичка, ува, раставића, коријандера, коприве, коморача и каранфилића. 

За ублажавање женских симптома и тегоба корисна је тинктура од анђелике, дивљег јама, корена сладића, валеријане, ува, бобице клеке и хмеља. Она усклађује функцију ендокриног система, материце, јајника, нормализује месечни циклус уводећи равнотежу женских хормона. 

За јачи имунитет вам нудимо тинктуре од ехинацеје, хабанеро паприке, белог лука, рена и корена маслачка, које повећавају одбрамбене имуне ћелије и покрећу друге механизме у телу, важне за ефикасност имунитета. 

Позитивно на нервни систем делује тинктура која комбинује валеријану, камилицу, кантарион, рузмарин, мајчину душицу и  нану. Биљне тинктуре од глога, црвене детелине, коприве, раставића, коморача и рузмарина су лековите за срце, оне јачају мишић срца, подстичу нормалан рад срца уз регулацију пулса и крвног притиска. 

Бољу циркулацију ћете постићи уз тинктуру од хабанеро паприке, белог лука, кестена, ђумбира и куркуме, које јачају капиларе артерије и нерве. 

Биљне тинктуре су паковане у бочице од 50ml, а обично се конзумирају по 30 капи 3 до 5 пута дневно, уз топли напитак као чај, сок или вода.

Тинктуре из манастира – цена и продаја  

Погледајте нашу понуду тинктура и одаберите ону која ће вама помоћи. Куповину можете обавити онлајн, поручивањем на нашем сајту или нас посетите уживо, у нашој продавници у Храму Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени