Дечије књиге

Дечије књиге у нашој понуди омогућиће најмлађим читаоцима да се од раног детињства ближе упознају са културним и духовним богатством нашег народа. Едукативне књиге за децу потребне су ради образовања најмлађих и стицања вредне навике редовног читања. 

Погледајте понуду дечијих књига и обрадујте најмлађе чланове породице едукативним штивом.

Едукативне дечије књиге и њихов значај

Едукативне дечије књиге потребне су ради што квалитетнијег интелектуалног и креативног развоја. Читајући књиге или само разгледајући сликовнице ( за оне најмлађе) дете развија своје моторичке способности, пажњу и концентрацију, креативност и машту.

Дечије књиге морају бити прилагођене узрасту детета. Књиге за оне најмлађе ( 1 – 2 године) морају да садрже 90% слика и илустрација, и то најједноставнијих. Што је дете старије то слике постају сложеније и ређе, а текст обимнији.

Различите су врсте едукативних књига за децу. Постоје дечије књиге које развијају логику, јачају говорне вештине и проширују вокабулар, утичу на креативни развој, оне које утичу на развој морала и носе поуку о лепом понашању и др.

Дечије књиге из наше понуде које можете поклонити најмлађима

Православне књиге за децу омогућавају најмлађима да се ближе упознају са хришћанском вером, а сходно њиховом узрасту. Поред тога, књиге за најмлађе из наше понуде приближиће малишанима и богату културну традицију нашег народа.

Из наше понуде издвајамо: 

  • Библију за децу, преко које ће се најмлађи читаоци упознати са најважнијим библијским ликовима и библијским причама. Приче из Библије прати велики број илустрација кроз које ће упознати са изгледом ондашњег света и библијских ликова; 
  • дечији календар; 
  • Историју Срба за децу, преко које ће се малишани упознати са најважнијим личностима и догађајима наше славне прошлости. Историја Срба за децу написана је у 100 прича. Богата је илустрацијама;
  •  различите врсте сликовница и др.

Едукативне дечије књиге – продаја и цена

Продавница Храма Светог Саве располаже великом колекцијом књига за децу. Православне књиге за децу из наше понуде можете изабрати уживо у продавници Храма Светог Саве или на једноставан начин поручити путем интернет продавнице Храма.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени