Фитиљ за кандило

Фитиљ за кандило служи за безбедан, контролисан ефекат трептећих светиљка за ваше богослужење или ваш православни дом. Када пожелите да облагодатите простор богослужбеном светлошћу било којим божанским поводом, користи се жижак за кандило. 

Погледајте нашу понуду и на једноставан начин изаберите и поручите фитиљ за кандило у свој дом.

Шта је фитиљ за кандило и како се користи?

Фитиљ  је део који се ставља у чашу и пали. Може бити умотан у клупку, па из тога се сече део фитиља који је довољан за употребу; затим се провлачи кроз пловак. Краћи се користи као мањи жижак за кандило у кући.

Из клупке фитиљ се сече онолико колико је потребно да воштани конац буде доњим део у уљу са водом, а горњи суви део стоји у ваздуху. Део који је изнад уља треба да је довољно кратак да, кад се упали пламичак буде постигнут жељени дојам светиљке, као и због сигурности чаше при сагоревању фитиља.

Врсте фитиља

Постоје разноврсни фитиљи у зависности  од намене, величине, и запаљивог материјала од кога се праве, као и додатака који иду уз њега. Фитиљ са носачем омогућава већу стабилност жишка као и педантнију, безбеднију и бржу замену фитиља, док фитиљ са плутаном пловком спречава да се пламичак утопи у уљу. 

Мања паковања воштаних жижака за кандила су савршена за коришћење у вашем дому. Можете одабрати и неке од помоћних помагала укључени у понуди – пинцета, носач или пловак.

Жижак за кандило – цена и продаја

Одаберите фитиље за свој дом и поручите их једноставно на нашем сајту, или посетите нашу продавницу при Храму, и ту обавите куповину.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени