Монографије

Монографије су дела у којима се на свеобухватан начин систематски обрађује једна област (личност, грађевина и сл.). Продавница Храма Светог Саве нуди велики избор монографија наших најзначајнијих манастира и црквених личности.

Погледајте нашу понуду и одаберите монографију којом ћете оплеменити вашу ризницу.

Шта су монографије?

Монографије су писанa делa којa на систематски, научно вреднован и објективан начин обрађују једну тему дајући тиме детаљан опис неке појаве, групе, институције или заједнице коришћењем различитих научних метода.

Сам назив потиче од грчих речи μονος – један и γραφειν – писати, па дословно, монографија значи писати о једној теми/области.

Значај монографија као књижевних дела

Значај монографије као књижевног дела је у томе што у монографији можемо пронаћи све информације у вези са темом која нас интересује. Уз то, она мора да има адекватну рецензију научне установе у чији делокруг њена тема спада, па можемо да будемо сигурни да су информације које нам даје проверене.

Монографије из наше понуде

У понуди продавнице Храма Светог Саве налазе се најважније монографије наших најзначајнијих храмова и манастира ( Храма Светог Саве, манастира Пећка Патријаршија и сл.) и наших најзначајнијих црквених личности. 

Све монографије доступне су у нашој продавници, а широку понуду можете видети и на сајту. 

Монографије – цене и продаја

Монографије из наше понуде можете изабрати уживо у продавници Храма Светог Саве или поручити путем интернет продавнице Храма.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени