Опрема за венчање

Опрема за венчање  за обогаћивања свечаности и јачи нагласак смисла православног чина венчања. У комплет за црквено венчање се налази све најпотребније за уприличавање и извршавање овог светотајинског обреда Цркве.

Погледајте опрему за венчање из наше понуде и поручите све што вам је потребно за церемонију венчања.

Шта је oпрема за венчање и чему служи? 

Да би Света тајна венчања била обављена по богослужбеном правилу, а то значи да поред читања и певања службе која је написана у Требнику за Свету тајну брака, она мора да има материјалне ствари у себи, потребан је комплет за црквено венчање или опрема за венчање. 

Комплет за црквено венчање има свеће за црквено венчање које користе младенци, кум и стари сват у току обручења. Свеће за венчање представљају светлост Христову која ће их целог живота просвећивати и водити путем спасења. Оне су представа и чистоте и невиности младенаца приликом ступања у брак.

Платно за црквено венчање се користи на Светој тајни брака и тим платном се младенцима вежу десне руке. Ово везивање означава њихову заједничку љубав и одлучност да буду једно у свему, и да та заједница буде као Христос и Црква. 

Чаша за црквено венчање са вином која се даје младенцима на венчању представља догађај који се десио на свадби у Кани Галилејској када је Христос претворио воду у вино и тиме благословио брак. Испијање вина из једне чаше представља њихово сједињење са Христом јер су се венчања у ранијим временима обављала у склопу Свете Литургије, али и заједнички живот и заједничко дељење добрих и лоших тренутака у животу. 

Шта чини комплет за црквено венчање?

Комплет за црквено венчање  или Свету тајну брака садржи: четири свеће за венчање, платно за венчање, пехар (или чаша за црквено венчање) и вино.

Опрема за венчање је важан елемент приликом склапања брака у цркви, и потребно је да има све наведене елементе. 

Опрема за венчање – продаја и цене  

Опрема за венчање налази се у нашој понуди. Како бисте је набавили, извршите поруџбину на нашем сајту, брзо и једноставно, а куповину можете обавити и у продавници у Храму Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени