Молитвеници

Молитвеници су књиге, збирке молитава за свако доба дана. Молитва је саставни део живота сваког верујућег човека. Упућена  је Богу ради хвале, благодарности или мољења. Продавница Храма Светог Саве нуди велики избор молитвеника за вас.

Погледајте понуду молитвеника, и одаберите жељено штиво којим чете обогатити вашу кућну библиотеку.

Шта су молитвеници?

Молитвеник је књига молитава које верници узносе Богу у било које доба дана. Садржај молитвеника разликује се од једног до другог. Готово сваки молитвеник садржи молитве јутарње и вечерње ( пре спавања), молитве пре и после Св. Причешћа, молитве пре и после ручка ( или другог оброка) и неке стандардне молитве.

Православни молитвеник и његов значај за вернике

Православни молитвеник је књига коју би, поред Светог Писма, требало да поседује сваки дом.

Господ наш Исус Христос учио је Своје ученике и апостоле (а преко њих учи и нас) да се моле, како својим личним примером (Лк 6, 12; 22, 32; 40-45 и др.) тако и подстицањем на молитву (Мт 5, 44; 5-8 и др.), давши и образац молитве Оче наш (Мт 6, 9-13; Лк 11. 2-4).

Апостол Павле у Првој посланици Солуњанима казује: ,,Молите се без престанка.’’ (I Сол 5, 17) Та заповест остаје и нама данас, да се молимо непрестано. Једино молитвом човек окреће сво своје биће ка Господу и успева да одбаци све ђаволске помисли и осећања и отргне се од сваког зла – ,,Овај се род не изгони осим молитвом и постом’’. (Мт 17, 21)

Овај молитвеник је због тога неизоставна књига коју би сваки верујући човек требало да има уз себе.

Молитвеници из наше понуде

Подавница Храма Светог Саве нуди велики избор православних молитвеника. Молитвеници из наше понуде различитог су обима и различитог садржаја, избора и броја молитава, тврдог или меког повеза.

Из нашег асортимана издвојили бисмо Православни молитвеник и Мали православни молитвеник.

Мали православни молитвеник

Овај молитвеник је приручна књига молитава која садржи основне молитве. Намењен је деци и почетницима у вери и требало би га читати у току дана како би се снажили у вери.

Молитвеници – цена и продаја

Молитвенике из наше понуде можете одабрати уживо у продавници Храма Светог Саве или поручити путем интернет продавнице Храма. На једноставан начин изаберите свој молитвеник православни.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени