Опрема за крштење

Опрема за крштење има употребне елементе који помажу да остварите и сачувате успомену јединственог обреда крштења као симбол добијања рајске светлости и чистоће. Комплет за крштење је важан део ове свете церемоније. 

Погледајте нашу понуду, и поручите жељену опрему за крштење која ће допринети овом посебном тренутку.

Шта је комплет за крштење и чему је намењен?

Упаковани одевни и обредни предмети за обављање свете тајне крштења, а који су потребни ономе ко се крштава, смештени на једном месту, називају се комплет или опрема за крштење. Намењени су само новокрштеваном и куму.  

Од чега се састоји опрема за крштење?

Комплет за крштење садржи свеће, платно за крштење беле боје и посуде за чување прамена косе. 

Свећа се користи током Крштења и њу обично држи кум током Свете тајне, а представља светлост Христову јер новокрштени бива просвећен непропадљивом светлошћу која ће новокрштеног обасјавати током целог живота. 

Платно за крштење беле боје или бела кошуља у коју се облачи новокрштени током крштења, бело платно се користи за бебе или баш малу децу, док белу кошуљу која је дугачка као хаљина облаче нешто старија деца и одрасли и та бела боја представља њихову невиност, безгрешност и чистоту јер се током Свете тајне Крштења рађа нов човек који је ослобођен прародитељског греха. 

Посуда за чување власи косе или восак се употребљавају како би новокрштеном остала успомена на ново рађање – рађање у Христу и облачење у Христа.

Опрема за крштење – цена и продаја

Одаберите комплет за крштење из наше понуде, и поручите брзо и једноставно у нашој онлајн продавници. Куповину можете обавити и на адреси Храма Светог Саве, у нашој продавници.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени