Иконе Господа Исуса Христа

Икона Исуса Христа неопходан је елемент сваког православног храма и богослужбеног простора, али и сваког дома верника. Икона Господа Исуса Христа у храму је на десној (јужној) страни иконостаса, а у дому је углавном у центру породичног иконостаса.

Погледајте иконе Господа Исуса Христа из наше понуде и на једноставан начин поручите икону која ће оплеменити ваш дом.

Икона Исуса Христа – украс дома сваког верника

Трећи члан Символа вере казује нам да се Син Божији ,,оваплотио од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек’’. Свети апостол и јеванђелиста Јован Богослов пише да је ,,Логос постао тело ( грч. σὰρξ – букв. тело, месо) ‘’ ( Јн 1, 14).

Дакле, Христос је потпуни човек ( притом остајући савршени (потпуни) Бог) и сходно томе могуће га је представити на иконама.

На иконама Исуса Христа он је углавном у одећи црвене боје заоденут плавим плаштом. Црвена боја представља његово божанство, а плава његово човештво. На Његовом ореолу по правилу се уписује крст и стоје три слова ω ον, што значи ,,Сушти’’ тј. ,,Ја сам Онај који Јесам’’ (2. Мој 3, 13-16).

Икона Исуса Христа за сваки православни дом

У нашој понуди можете пронаћи реплике најлепших икона Исуса Христа, сликаних различитим техникама. У нашем асортиману налазе се иконе Хиландарског, Синајског и Дечанског Христа, икона Нерукотворени образ, која представља први приказ Христовог лика у историји и др.

Иконе Господа Исуса Христа – понуда и наручивање икона

Иконе Господа Исуса Христа из наше понуде можете изабрати уживо у продавници Храма Светог Саве или поручити на једноставан начин путем интернет продавнице Храма.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени