Историјске књиге

Историјске књиге из понуде Храма Светог Саве обогатиће ваша знања о националној, црквеној и светској историји. Продавница Храма Светог Саве нуди велики избор историјских књига.

Погледајте понуду историјских књига и одаберите историјска штива којима ћете обогатити вашу ризницу знања.

Историјске књиге и њихов значај

‘Historia magistra vitae est’ – Историја је учитељица живота.

Историјске књиге значајне су ради упознавања људи са својом прошлошћу. Важност познавања прошлости је вишеструка.

Разумевање прошлости веома је важно за разумевање садашњости. Владика Атанасије ( Јевтић) би рекао да онај ко не зна одакле долази, не зна ни куда иде. Познавањем основних историјских појава и процеса може се уочити веза између појава из прошлости са појавама из савременог друштва ( политика, култура и сл.).

Друштво ( или појединац) које недовољно познаје своју историју или његов однос према њој није довољно и на ваљан начин изграђен, склоно је манипулацијама и злоупотребама што оставља многе негативне последице на њега.

Стога је изучавање историјских књига (=познавање своје историје) веома важно за изградњу идентитета једног народа.

Историјске књиге у нашој понуди – ризница знања на дохват  руке

У нашој понуди налази се мноштво историјских књига из области националне, црквене и светске историје.

У понуди Храма Светог Саве можете пронаћи дела најзначајнијих домаћих историчара. Врло су корисне за све који изучавају различите историјске аспекте и становишта, па тако могу бити и врло драгоцен дар за вама блиске људе, који су љубитељи оваког штива. 

Продаја историјских књиге

Историјске књиге из понуде Храма Светог Саве можете изабрати уживо у продавници Храма, а можете их и поручити онлајн, на нашем сајту, брзо и лако пратећи једноставне кораке.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени