Иконе светаца

Иконе светаца нарочито су поштоване у Православној Цркви. Оне изображавају Божије угоднике прослављене пред Њим којима се хришћани моле за заступништво пред Богом. Иконе светитеља из наше понуде оплемениће свачији дом, те могу бити драгоценост којом ћете проширити своју колекцију, или дар који ћете поклонити драгим људима. 

Погледајте понуду икона светаца из наше понуде и на једноставан начин поручите икону заштитника своје породице.

Иконе светаца и њихов значај за вернике

Иконе светаца изображавају људе који су својим подвизима и врлинама угодили Богу и тиме стекли венац непропадљивости ( ореол којим је окружена глава светитеља на икони, управо представља венац вечне славе). Светитељима се молимо за заступништво пред Богом.

Поштовањем икона светаца ми не поштујемо материју од које је икона израђена већ онога који је на икони представљен. Светитеље не обожавамо тј. не поштујемо као Бога или богове, већ њих поштујемо као оне који су блиски Богу па им се молимо да се ,,моле за нас грешне’’.

У почетку су се као свети поштовали Пресвета Богородица, апостоли и мученици – страдалници за Христа у време гоњења. По престанку гоњења, као свети се поштују они који су се својим трудом, жртвом и врлинма показали исту љубав и спремност на жртву за Бога и ближње.

Иконе светаца из наше понуде

У понуди продавнице Храма Светог Саве налази се велики избор икона светаца.
У нашој понуди налазе се иконе различитих величина, израђене од различитих материјала и различитим техникама.

У нашој понуди можете пронаћи иконе Господа Исуса Христа, Пресвете Богородице, Светих Апостола, Св. Саве, иконе најчешћих српских слава ( св. Николаја Мирликијског, св. Јована Крститеља, св. Димитрија, св. Георгија и др.) и многе друге иконе светаца. 

Иконе светитеља – Продаја и цене

Продавница Храма Светог Саве нуди велики избор икона светаца. Иконе светитеља из наше понуде можете изабрати уживо у продавници Храма или на једноставан начин поручити путем интернет продавнице Храма Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени