Брикети

Брикети су комадићи компресованог угља помешаног са барутом или магнезијумом, лако запаљиви и употребљавају се како би се једноставно и безбедно направио жар за кадионицу.

Погледајте нашу понуду и на једноставан начин поручите брикете за свој дом.

Брикет и њихова примена у православном дому 

Веома је практично да свако у свом хришћанском дому има овај продукт од црног угља. Можете га користити онда када желите да окадите дом или место боравка. Најпре се  шибицом или упаљачем  упале крајеви брикета који је постављен у кадионицу, и сачека се да краткотрајни дим нестане. Затим махом руке или дувањем се жар разгори, и потом је спреман за коришћење. 

На самој површини добијеног жара или испод, поставља се тамјан. Затим миришљавим димом из кадионице крстолико се окаде иконе и предмете боравишног простора. Након кађења, остатке пепела и употребљени тамјан безбедно се одлаже на неком чистом земљишту или у башти.

Врсте брикета

Током литургије у Цркви користи се високо квалитетни црквени брикет од одрживог угља буковог дрвета, произведеног под контролисаним условима који обезбеђују његову дуготрајност. За разлику од оног за кућну употребу, његово сагоревање је спорије и равномерније, а стварање дима и пепела када се упали је минимално. 

Брикети – цена и продаја брикета 

Продаја брикета врши се у малим паковањима од 10 комада, као и велика паковања од 100 комада брикета. Цене брикета, као и остале детаље можете сазнати кликом на жељени производ. Продаја брикета обавља се на нашем сајту, где их можете поручити брзо и једноставно, а можете их купити и уживо, у нашој продавници при Храму.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени