Манастирски производи

Манастирски производи у понуди Храма, израђују се од 100 % природних намирница јединственог садржаја, по традиционалним рецептурама. Проверено ефикасни производи из манастира ће исцељењем и благословом заокружити причу о вашем здрављу. 

Погледајте нашу понуду манастирских производа, и на једноставан начин поручите жељени производ за свој дом, или поклон драгим особама.

Порекло манастирских производа 

Користећи обновљиве ресурсе природе из еколошки чистих крајева разних манастира, кроз посвећено усавршавање “уметности вештине лечења” монаси српских манастира већ деценијама креирају производе које фитотерапијским својствима делују као лекови, и пружају различите благодети. 

Препознавање и разврставање биљка на оне које се могу користити као цели цвет или плод, и оне из које се може користити само део, се ради на местима где је екосистем незагађен, и у периоду године када је најбоље из растиња искористити сав лековити састав. Виногради, бујне ливаде , пчелињаци, ботаничке баште су основни извор намирница уз које се одржава економија манастира. Стога, осим за своје потребе, монашке заједнице у ограниченим едицијама, износе у трговину део својих  производа. 

Из нетакнуте природне околине српских манастира доносимо вам манастирске производе, које израђују братства и сестринства у домаћим манастирима. Они се служе старим традицијама  припреме различитих прехрамбених артикала и лекова, које израђују уз адекватну едукацију и знање које се преноси са генерације на генерацију. 

Монашке заједнице припремају производе са благословом и уз молитву као део њиховог монашког послушања, а крајњи циљ је да ови производи окрепе ваше здравље, спрече и отклоне болести и да вам олакшају живот.

Манастирски производи углавном се припремају ручно, у посебним манастирским хигиенским условима. Главна карактеристика свих артикала је да су спремљени без хемикалија, без генетски модификованих сировина или сувишних адитива, по већ провереној рецептури и начину производње. 

Манастирски производи из наше понуде

Припремили смо најбоље за вас и ваше потребе, као део манастирског благослова. 

У понуди су различити манастирски мелеми и креме, манастирске капи, разноврсне тинктуре, лековита и ароматична уља, манастирски чајеви, домаћа манастирска вина, печена манастирска ракија, свакакве ликере, и незаобилазни манастирски мед. 

Манастирски производи имају и своју налепницу порекла. Користећи сву благодет природе која нам је у изобиљу дарована на коришћење за добробит људске заједнице, са посебном пажњом смо одабрали све здраве и корисне намирнице, потребне за стварање јединствених производа овог типа.

Манастирски производи – цена и продаја  

Погледајте понуду манастирских производа у нашој радњи Храма Светог Саве уживо, или наручите путем наше онлајн продавнице, брзо и једноставно у само пар кликова.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени