Кадионица

Кадионица је посуда за паљење тамјана и кађење. У кадионицу се ставља ужарени брикет на који се поставља тамјан који топљењем ослобађа дим пријатног мириса. Кадионица се користи за кађење како у храмовима тако и у домовима верника. 

Погледајте понуду кадионица и на једноставан начин поручите жељену кадионицу за свој дом.

Шта су кадионице и који је њихов значај у православљу?

Кадионице су посуде које се користе за паљење тамјана и кађење икона и људи. Користе се на сваком богослужењу Православне Цркве. На богослужењима која служе свештеници, они сами каде. Верници користе кадионице код својих кућа, где каде кућни иконостас и освећују животни простор. 

Често се и кадионици придавало симболичко значење. Тако кадионица представља човечанску природу Господа Исуса Христа, жар његово божанство а дим који се ослобађа добар мирис Духа Светога.

Врсте кадионица

Постоје кадионице које се употребљавају на богослужењима у цркви, које могу бити са поклопцем или без поклопца, причвршћене за ланце са звончићима или без њих. Кадионице на којима су причвршћени звончићи служе као нека врста цимбала који прати појање.

Осим ових, постоје и ручне кадионице које углавном користе верници по својим домовима.
Користе их за свакодневно освећење простора и у посебним приликама.
Ручне кадионице могу бити металне, лимене или керамичке.

Кадионице – продаја и цене

Продаја кадионица у продавници Храма Светог Саве врши се на адреси, при Храму или се може врло једноставно и по повољним ценама наручити онлајн.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени