Иконе

Иконе представљају саставни део литургијског живота верника. Иконе се налазе како у храмовима, тако и у домовима верних. Продавница Храма Светог Саве нуди велики избор икона за ваш дом и поклон вашим ближњима.

Погледајте нашу понуду икона и на брз и једноставан начин поручите икону за вас и вама драге људе.

Шта су иконе?

Икона ( грч. εἰκών – слика, лик, образ) представља ликовно изображење Господа Исуса Христа, Богородице, светитеља и празника. Икона је присутна у литургијском животу Цркве од најстаријих времена. 

Православни хришћани одају велико поштовање иконама. Поштовање се не односи на предмет од кога је икона начињена, већ на лик који је на икони представљен. Тако, поштовање икона уводи човека у један лични однос са оним који је на икони изображен.  

Из црквене историје потребно је споменути иконоборачки спор (726-843) када су се на историјску позорницу појавили људи који су сматрали да су иконе непотребне и сматрали иконопоштовање за идолопоклонство. Против њих су устали велики оци цркве, у првом реду св. Јован Дамаскин и св. Теодор Студита, који су стали у одбрану икона. Царица Теодора је 843. године свечано прогласила победу икона. Спомен на тај догађај нарочито се обележава у првој недељи Великог Поста- Недељи православља.Значај икона у православном дому 

Сваки хришћански дом има икону. Најчешће то су Господња, Богородичина и икона крсне славе. Крсна слава је спецификум српског народа. Верници у својим домовима на истакнутом месту држе икону свога заштитника коме се свакодневно моле за заступништво пред Господом. 

Иконе из наше понуде

Наша продавница икона нуди иконе за сваки православни дом. Код нас можете пронаћи иконе Господа Исуса Христа, Богородице, великих празника и светитеља у разним величинама и рађене разним техникама. 

Иконе на продају из наше понуде су славске иконе, иконе светитеља и празника које су сликане, каширане, урамљене или пластифициране.

Такође нудимо иконе различитих димезија, од мањих, џепних икона, до икона за зид. Код нас ћете сигурно пронаћи иконе за свој дом, канцеларију, али и аутомобил, новчаник, као и иконе које можете поклонити драгим особама.

Продавница икона у Храму Светог Саве – цене и продаја икона онлајн

Продавница икона при Храму Светог Саве омогућава вам да једноставно дођете до икона у Београду. Куповину икона можете извршити у продавници при Храму. 

Такође,на нашем сајту могућа је продаја икона онлајн. Продаја икона преко интернета врло је једноставан и практичан начин да набавите жељену икону.

Наручите по повољним ценама иконе за вас и ваше најближе у Храму.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени