Молитва Богородици у уторак

20. октобар 2021.

О, Пресвета Владичице моја Богородице, од Ангела, Архангела, Херувима и Серафима узвишенија и од свих Светих најсветија, Дјево Свенепорочна, Мати Божија! Спаси ме, спаси ме смиреног и грешног слугу Твога. Ти си ми све, Свемилостива Госпођо, сву наду моју у Бога, преко Твог заступништва, полажем и немам другог заклона за спасење осим Тебе, Сведобра и Свемила Богомајко! Ти си снага моја, Владичице, Ти си сила моја, Ти си радост и туга моја, Ти си заклон мој у искушењима. Ти си усправљење моје у падању, Ти си спасење моје и најсигурније надање моје. О, Мати Творца и Господа мога!

Помози ми, неуком пливачу на узбурканој пучини животнога мора, тешко обореном и у беду палом, у гресима потопљеном. Пружи ми руку и помози ми, Помоћнице моја, и избави ме из таме дубоке, да не останем у бесконачном очајању. Мноштво грехова и страсти подигоше се на мене, и по жељи мојој учињени греси притискују ме.
Но Ти, Мајко милог срца, једино пристаниште где нема порока, научи ме да не грешим и спаси ме. Ти си онима без наде и изгубљенима, па и мени свејадном, једина Нада и Заступница спасења, и сада и увек и у векове векова. Амин!

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени