Шаблон за славско жито

Шаблон за славско жито различитих модела за оне које желе да усаврше украшавање кољива без икаквих проблема. Резултат коришћења шаблона изненадиће вас пријатном декорацијом какву видимо само у манастиру.

Погледајте наш избор шаблона за славско жито, изаберите и поручите жељени шаблон за обележавање славе у свом дому.

Традиција припремања жита

Славско жито, поред свеће и славског колача, представља основно обележје прослављања крсне славе. Пшеница симболише васкрсење и рађање новог живота, по речима Господњим забележеним у Јовановом јеванђељу 12, 24: Ако зрно пшенице паднувши на земљу не умре, онда једно остане; ако ли умре, многи род доноси..

Славско кољиво се благосиља од стране свештеника на дан славе у храму или дому славара. По обичају, оно је основно и прво послужење које се износи пред госте.

Шаблон за славско жито и његова примена

Након кувања и припреме славског кољива по омиљеним рецептима, време је за украшавање уз употребу шаблона. Шаблон за славско жито се поставља на површини кољива у сразмеру са пшеничном подлогом. Припрема се неки ситно самлевени прехрамбени производ који може бити кокос, шећер,цимет, какао, орах или нешто слично

Може се у смесу додати и прехрамбена боја са циљем да кољиво буде лепшег и живљег изгледа. Затим преко шаблона пажљиво се наноси и сеје млевена смеса. За тај поступак може да се користи неко мање сито или цедиљка за чај, и млевена смеса се полако сеје. Након овог поступка, шаблон се полако склања, и добија се жељена представа која се може и додатно креативно декорисати.

Модели шаблона за жито

У овој едицији су понуђени шаблони за покретне празнике и шаблони за светитеље. Шаблони за славско жито су беле боје, направљени од клирита, врсте пластичног садржаја. Двострано паковање омота је зелене боје, а наслов је са златним и белим словима у црквенословенском стилу . Као поднаслов стоји назив садржајне теме која је на шаблону. На полеђини се налази лого произвођача. Шаблони за кољиво су израђени прецизно и јасно и спремне су за употребу. 

Шаблон за славско жито – цена и продаја

Одаберите жељени шаблон за славско жито из наше понуде, у поручите га једноставно путем онлајн продавнице на сајту, или нас посетите уживо, у продавници Храма Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени