Славски комплет

Славски комплет служи за најтоплије тренутке обележавања и прослављања заштитничког светог патрона ваше хришћанске породице. Пригодан комплет за славу је изузетно важан чинилац породичне прославе, којим се обављају све славске освећујуће радње у вашем хришћанском дому.

Погледајте нашу понуду и на једноставан начин изаберите и поручите славски комплет за свој дом.

Шта све обухвата славски комплет?

Како би прославили своју крсну славу што достојније и свечаније, требало би да имамо у свом домаћинству славски комплет за прослављање патрона наше породице. Комплет за славу треба да има: стоно кандило, свећњак, кадионицу, кутију за тамјан, и надстолњак.

Обичаји који се везују за комплет за славу

У стоно кандило уливамо уље и стављамо жижак купљен у храму, и уз осењивање крсним знамењем над собом палимо кандило и стављамо код иконе крсне славе. Свећњак служи како би ставили на њега свећу, а на свећњаку имамо мали облик иконе наше породичне крсне славе. 

Кадионица служи како би у њу запалили брикет и тамјан, и њу користимо како би приликом читања из славарице, окадили икону крсне славе, славске дарове, укућане, госте и наш благочестиви дом. 

Кутија за тамјан служи како би ставили наменски тамјан и брикет које палимо за прослављање крсне славе. И још, комплет за славу има и надстолњак који служи како би на њега ставили славску свећу, славско жито, славски колач и чашу за вино, и на њему је написано украсним словима “Срећна слава”.

Славски комплет – цена и продаја

Одабир комплета за славу можете направити на нашем сајту, где кликом на производ добијате све детаље који га описују, као и податке о цени  одабраног комплета. Поручите жељени производ на нашем сајту, брзо и лако, а куповину можете обавити и у нашој продавници при Храму Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени