Српске заставе

Српске заставе у понуди Храма, представљају једно од главних обележја наше државе и народа. Српска тробојка на којој се налазе црвена, плава и бела боја је национално обележје српског народа од давнина до дана данашњег. Из тог разлога свака православна српска кућа би требало да је има. Црквене заставе различитих димензија део су понуде Храма. 

Погледајте заставе у нашој понуди, и одаберите национално обележје као сувенир из Храма.

Српске заставе – национално обележје као сувенир из Храма

Српска застава је национални симбол нашег народа као што је то и Храм Светог Саве. Она се користи од обнове државе Србије. По Сретењском уставу донетом 1835. застава Кнежевине Србије је требала бити црвено – бело – плава. Али, пошто је тај устав брзо одбачен и та застава је убрзо замењена новом на којој је распоред боја био црвено – плаво – бело.

Од тада, па до данас, црвено – плаво – бела тробојка је симбол не само државе Србије која је тада обновљена, већ и сваке новоосноване Српске земље, како независне, тако и аутономне. Једном речју – српска застава  је симбол српског народа.

Српске заставе  – цена и продаја

Заставе Србије налазе се у понуди Храма. Уколико су вам потребне заставе продаја се обавља на нашем сајту, где можете поручити једноставно у пар корака. Такође, можете их купити и у продавници Храма Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени