Икона Благовести

Икона Благовести приказује један од најзначајнијих догађаја из живота Цркве – благу вест о рођењу Спаситеља коју је Богородици изрекао арханђел Гаврило. На икони је приказана Богородица, а наспрам ње арханђел Гаврило.

Погледајте иконе Благовести из наше понуде и изаберите икону за свој дом.

Понуда је у припреми. У међувремену, погледајте производе које имамо на стању.

Икона Благовести – историја и значај за православље

Икона Благовести приказује један од најзначајнијих догађаја из живота Цркве – благу вест коју је Богородици изрекао арханђел Гаврило о рођењу Спаситеља Господа Исуса Христа. Ова блага вест била је почетак проповеди благе вести, Јеванђеља, то јест самога Христа.

Богородица Марија је била од Бога измољено дете светих праведних Јоакима и Ане. Пре њеног зачећа, они су се заветовали да ће дете које добију посветити Богу. То своје обећање су по рођењу Маријином и испунили. Марија је боравила при храму у Јерусалиму од своје треће године све до времена када је заручена за праведног Јосифа код којега се преселила у Назарет.

Једнога дана њој се јавио арханђел Гаврило и поздравио је речима: Радуј се благодатна! Господ је с тобом. (Лк 1, 28) Тада јој је он објавио да ће родити Спаситеља. На њено питање како ће то бити кад она не зна за мужа, анђео јој је одговорио: Дух Свети доћи ће на тебе и сила Вишњега осениће те. (Лк 1, 35) На то је Марија послушно одговорила: Ево слушкиње Господње – нека ми буде по речи твојој. (Лк 1, 38)

Празник Благовести празнује се 07. 04.

Иконе Благовести – понуда и наручивање иконе

Одаберите икону Благовести која ће оплеменеити ваш православни дом. Можете је поручити врло једноставно, на нашем сајту, а куповину можете обавити и уживо, у продавници Храма Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени