Икона Вазнесење Господње

Икона Вазнесење Гоподње приказује један од највећих празника наше Цркве – вазнесење на небеса Господа Исуса Христа. На икони Вазнесење Господње приказан је Христос окружен анђелима како се вазноси на небеса. Испод Њега на земљи налази се Богородица окружена апостолима.

Погледајте иконе Вазнесење Господње из наше понуде и изаберите икону за свој дом.

Понуда је у припреми. У међувремену, погледајте производе које имамо на стању.

Икона Вазнесење Господње – историја и значај за православље 

Икона Вазнесење Гоподње приказује вазнесење на небеса Господа Исуса Христа. Ово је догађај који се десио у четрдесети дан након Христовог васкрсења.

Апостоли су били на окупу заједно са Христом на Маслинској гори. Том приликом им је заповедио да буду на окупу у Јерусалиму док на њих не дође Дух Свети. Тада им је заповедио да после силаска Духа Светога буду Његови сведоци по целој Јудеји и Самарији и све до краја Земље. После тих речи Христос се вазнео на небеса и сео са десне стране Оца.

Док се Христос вазносио на небеса, апостоли су Га посматрали запањено. Видевши то, анђели су им рекли: Људи Галилејци, што стојите и гледате на небо? Овај Исус који се од вас вазнесе на небо, тако ће исто доћи као што Га видесте да одлази на небо. (Дап 1, 11) Ове речи изречене од анђела апостолима сведочанство су и нама о Другом и славном доласку Христовом.

Вазнесење Господње је покретан празник и слави се четрдесети дан по Васкрсу, са којим је и повезан.

Иконе Вазнесење Господње – понуда и наручивање иконе

Икона Вазнесење Господње оплемениће сваки православни дом. Изаберите и поручите икону на једноставан начин, путем интернет продавнице Храма Светог Саве, или нас посетите у продавници Храма.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени