Икона Архангела Михаила

Икона Архангела Михаила представља једног од великих и поштованих гласника Божијих. Представљен је као највећи борац и војсковођа небеске војске против побуњеног Луцифера. Такође, Архангел Михаило је огњеним мачем чувао врата раја одакле су изгнани Адам и Ева.

Погледајте иконе Архангела Михаила из наше понуде и изаберите икону за свој дом.

Икона Архангела Михаила – историја и значај за православље

Архангел Михаило предстваља једну од најпоштованијих духовних бића. Он је један од седам великих архангела што предстоје на Божјем престолу, и највећи борац и војсковођа небеске војске против побуњеног Луцифера.

Архангел Михаило је чувар Едемског врта. Наиме, он стоји на вратима раја где држи огњени мач. Након што су прогнани из Раја Адам и Ева, он стоји и чува врата.

Аранђеловдан је хришћански празник који је други по броју људи који га славе као крсну славу. 

На дан страшног Суда сабраће се велики број анђела око Христовог престола и тада ће објавити дела и мисли свакога од нас. Зато се молимо да нас Бог помилује молитвама Светог Архистратига Михаила.

Празновање Архангела Михаила у народу познатог као Аранђеловдан и као празник Сабор светог Архангела Михаила је 21.новембра.

Иконе Архангел Михаило – понуда и наручивање иконе

Икона Архангела Михаила  оплемениће и духовно обогатити сваки православни дом. Изаберите и поручите икону на једноставан начин, путем интернет продавнице Храма Светог Саве, или нас посетите уживо, у продавници Храма Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени