Икона Света Матрона

Икона Света Матрона представља велику светитељку Руске Цркве. Рођена је слепа у сиромашној сеоској породици, а на крштењу је добила име по преподнобној Матрони Цариградској. Њен живот и њена дела нам јасно говоре због чега је толико поштована и прослављена у Русији.

Погледајте иконе Свете Матроне из наше понуде и изаберите икону за свој дом.

Икона Света Матрона – историја и значај за православље

Икона Света Матрона представља великог заштитника Руског народа. Цео њен живот био је по Божијем промислу. Још пре њеног рођења мајка је уснила чудан сан, који је  одвратио од намере да то дете да у прихватилиште.

Света Матрона рођена је у сиромашној сеоској породици. Имала је два старија брата и старију сестру. Она као последња, нажалост родила се слепа. На крштењу добила је име Матрона у част Матроне Цариградске, грчке подвижнице из 5. века.

О богоизабраности девојчице као сведочанство нам говори догађај са њеног крштења када се приликом самог чина појавио стуб благоуханог дима који су видели сви присутни. Дар расуђивања али и прозорљивости ова светитељка је имала од раних дана. Она је могла да види и људске помисли, предвидела је бројне несреће и непогоде. Молитве упућене њој лечиле су болесне и давале утеху у невољама.

Иконе Света Матрона – понуда и наручивање иконе

Икона Света Матрона оплемениће и духовно обогатити сваки православни дом. Изаберите и поручите икону на једноставан начин, путем сајта Храма Светог Саве, или нас посетите у продавници Храма.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени