Икона Свете Ксеније

Икона Света Ксенија представља велику светитељку Руске Православне Цркве. Света Ксенија је још за време свог живота поштована као брза помоћница и чудотворка. Позната је по томе што је узела подвиг јуродивости. Због њеног подвига, поста и молитве Бог ју је удостојио даром прозорљивости.

Погледајте иконе Свете Ксеније из наше понуде и изаберите икону за свој дом.

Икона Света Ксенија – живот и значај за православље

Икона Света Ксенија представља велику заштитницу Руског народа.  Цео њен живот био је по Божијем промислу. Због њеног подвига, поста и молитве Бог ју је удостојио даром прозорљивости и чудотворства.

О раном животу Свете Ксеније немамо пуно података. Нешто озбиљније о њеном животу имамо тек након смрти њеног мужа. Наиме, тај догађај је одиграо кључну улогу у њеном животу, када је оставила све овоземаљско и почела да живи по Божијим начелима.

Својом смиреношћу и подвигом Света Ксенија је стекла дар прозорљивости. Тим својим даром она је помагала људима у невољи али и духовно лечила људске душе. Колико је ова светитељка урезана у свест Руса, говори податак да и након два века од њеног упокојења, не заборављају чуда која је ова дивна светитељка урадила.

Почетком 20. века над њеном гробницом сазидана је капела која је отворена за служење помена, чини се нигде као на том месту.

Молитвено се прославља 06. фебруара

Иконе Света Ксенија – понуда и наручивање иконе

Икона Света Ксенија оплемениће и духовно обогатити сваки православни дом. Изаберите и поручите икону на једноставан начин, путем интернет продавнице Храма Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени