Икона Свети Јован Богослов

Икона Свети Јован Богослов представља великог светитеља Православне Цркве. Он је један од првих ученика Исуса Христа, ког је Спаситељ издвајао описујући га као најизврснијег. Заиста, он је био један од тројице најближих ученика Христових, којима је Господ много пута откривао своје Божанске тајне. Потврду ових речи видимо за време чуда, када је Христос васкрсао кћи Јаирову, а Јован је био један од тројице сведока.

Погледајте иконе Свети Јован Богослов из наше понуде и изаберите икону за свој дом.

Икона Свети Јован Богослов – историја и значај за православље

Икона Свети Јован Богослов представља великог светитеља Хришћанства. Он је међу првима оставио све и кренуо за Господом Исусом Христом. Из житија сазнајемо да је он био рибар, али да је оставио рибарске мреже и постао један од Христових ученика и апостола.

Сам Господ Исус Христос описивао га је као најизврснијег и због тога, Свети Јован Богослов био је један од сведока великих чуда које је учинио Господ Исус Христос. Он је своју мисионарску делатност ширио по Малој Азији, где су му се десила бројна чуда.

Као истински ученик и следбеник вере Христове, он је своју мисионарску реч ширио другим народима. Поред тога, бројна су чуда које је Свети Јован Богослов чинио. Господ га је наградио да поживи дуже од сто година.

Пред сам крај свог живота замолио је своје ученике да му ископају крстолик гроб. Они су то учинили и сваке године у осми дан месеца маја, излазио је из његовог гроба ситан прах који је био лековит и мирисан и тај прах даваше исцељење болнима.   

Молитвено се прославља 21. маја.

Иконе Свети Јован Богослов – понуда и наручивање иконе

Икона Јован Богослов оплемениће и духовно обогатити сваки православни дом. Изаберите и поручите икону на једноставан начин, путем интернет продавнице Храма Светог Саве, или нас посетите уживо, у продавници Храма.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени