Икона Свети Нектарије Егински

Икона Светог Нектарија Егинског осликава изузетно поштованог светитеља у Православној Цркви. Овај дивни светитељ, припада светитељима новога датума, пошто је живео у 19. И 20. веку. Пошто је последњи период свог живота провео у Тројичком манастиру у Егини, добио је назив Егински. Године 1961. је канонизован од стране Цариградске патријаршије. Над Његовим светим моштима десила су се бројна исцељења.

Погледајте иконе Свети Нектарије Егински из наше понуде и изаберите икону за свој дом.

Икона Светог Нектарија Егинског – живот и значај за православље

Икона Светог Нектарија Егинског приказује једног од најпоштованијих светитеља у Православљу. Овај дивни светитељ, последњи период свог живота провео је у Тројичком манастиру у Егини. 1961. године, канонизован је од стране Цариградске патријаршије. Над његовим моштима десила су се бројна исцељења.

Свети Нектарије Егински, рођен је 1846. Године у Тракији у сирoмашној породици.  Животни пут га је водио од Цариграда до Атине где је 1885. године дипломирао. Четири године касније  постао је митрополит Пентаполски. Пар година касније, водио је духовну школу у Атини. У пензији је прешао у Тројички манастир у Егини. Због тога се он назива Егински. 

Због последица болести он је преминуо 8. Новембра 1920. године. Године 1961. од стране Цариградске патријаршије био је канонизован. Над његовим светим моштима, десила су се бројна чуда. Због тога, ми се молимо Светом Нектарију да нам у свакој невољи помогне и да нас сачува.

Датум празновања 22.новембар.

Иконе Свети Нектарије Егински – понуда и наручивање иконе

Икона Свети Нектарије Егински оплемениће и духовно обогатити сваки православни дом. Изаберите и поручите икону на једноставан начин, путем интернет продавнице Храма Светог Саве, или нас посетите у продавници Храма.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени