Икона Свети Серафим Саровски

Икона Свети Серафим Саровски приказује једног знаменитог и поштованог светитеља Руске Цркве. Његово нам житије говори да је цео његов живот био по промислу Божијем. Из његовог живота позната су нам два занимљива догађаја. Наиме, једном се попео на врх недовршеног храма одакле је пао али се није повредио и други када му се болесном у сну јавила Пресвета Богородица рекавши да ће га излечити.

Погледајте иконе Светог Серафима Саровског из наше понуде и изаберите икону за свој дом.

Икона Свети Серафим Саровски – историја и значај за православље

Икона Свети Серафим Саровски представља великог заштитника Руског народа.  Цео његов живот био је по Божијем промислу. Када се замонашио, добио је име Серафим што значи „пламени“. Непрекидно се молио и подвизавао, па нам је тако познато да се, да би победио ђавола, молио 1000 дана на камену.

Бројна су чуда, које је овај светитељ учинио. Једно од њих је свакако када је хранио медведа који је изгледао припитомљено. Једно време звог живота провео је у потпуном  ћутању и молитвеном тиховању.

Након његове смрти, велики број верника је почео да долази на његов гроб. 70 година након његовог упокојења проглашен је за светитеља. Над његовим моштима десила су се бројна чуда. Његове мошти данас се налазе у Дивјејевском манастиру.

Празнује се 15. јануара.

Иконе Свети Серафим Саровски – понуда и наручивање иконе

Икона Свети Серафим Саровски оплемениће и духовно обогатити сваки православни дом. Изаберите и поручите икону на једноставан начин, путем сајта Храма Светог Саве, или у нашој продавници.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени