Икона Свети великомученик Георгије (Ђурђиц)

Икона Ђурђиц представља сећање на дан када су пренете мошти светог Георгија из Никомидије у Лиду Палестинску. Свети великомученик Георгије пострадао је у време Диоклецијана и његовог страшног гоњења. Пре него што је скончао свој овоземаљски живот, Свети Георгије је замолио свог слугу да му тело пренесу у Палестину одакле му је родом била мајка.

Погледајте иконе Свети великомученик Георгије (Ђурђиц) из наше понуде и изаберите икону за свој дом.

Икона Ђурђиц – историја и значај за православље

Икона Ђурђиц је сећање на дан када су мошти овог дивног светитеља Божијег пренете из Никомидије у Лиду Палестинску. Свети великомученик Георгије, пострадао је за време страшног гоњења Диоклецијана, а пре него што је страдао, Свети Георгије је замолио свог слугу да му тело пренесу у Палестину.

Слуга је то и учинио и тело овог угодника пренео у Лиду Палестинску одакле је родом била мајка  Светог великомученика  Георгија. У време Константина Великог, када хришћанство добија верску слободу, у Лиди Палестинској побожни хришћани подигли су диван храм посвећен Светом великомученику Георгију.

Приликом освећења овог храма, у њега су пренете свете мошти. Бројни су они који траже помоћ од овог угодника Божијег и молећи се, од њега помоћ и добију.

Датум празновања 16.новембар.

Иконе Ђурђиц – понуда и наручивање иконе

Ђурђиц икона оплемениће и духовно обогатити сваки православни дом. Одаберите је и поручите путем нашег сајта, или нас посетите уживо у продавници Храма Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени