Икона Анђела чувара

Икона Анђела чувара приказује нашег чувара, који не само да нас подстиче да размишљамо о спасењу већ нас пази и чува. Зато се пре свега молимо Анђелу чувару да нас заштити на сваком нашем путу и у свакој нашој намери. По нашем веровању, сам Бог нам на крштењу додељује Анђела чувара да нас заштити од свих опасности.

Погледајте иконе Анђео чувар из наше понуде и изаберите икону за свој дом.

Анђео чувар – историја и значај за православље

Aнђео чувар представља нашег заштитника, ког нам по нашем веровању сам Бог пошаље када се крстимо. Његова улога је да нас заштити и сачува у свим пословима и у свим опасностима.

Пошто знамо да су анђели „бестелесне силе“, онда сигурно знамо да их је немогуће ликовно представити. Због тога, данас у иконографији они се изображавају антропоморфно, са крилима где се види њихова служба посланства.

Помен „анђела чувара“ имамо у Светом Писму. Наиме и Стари и Нови Завет их помиње.  Данас се они сликају као анђели који у једној руци држе дете чији су заштитник. У свакој муци, у сваком проблему ми се молимо нашем Анђелу чувару да нас заштити и сачува.

Иконa Анђела чувара – понуда и наручивање иконе

Икона Анђела чувара оплемениће сваки православни дом. Изаберите и поручите икону на једноставан начин, путем интернет продавнице Храма Светог Саве, или нас посетите у нашој продавници у Храму.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени