Икона Архангела Гаврила

Икона Архангела Гаврила представља једног од великих и поштованих гласника Божијих. Архангел Гаврило, народу објављује Божје одлуке, па су нам тако познате лепе и добре вести које је пренео Захарији, оцу Светог Јована Крститеља али и благе вести које је донео Пресветој Мајци, рекавши да ће родити Спаситеља света.

Погледајте иконе Архангела Гаврила из наше понуде и изаберите икону за свој дом.

Архангел Гаврило – историја и значај за православље

Архангел Гаврило убраја се у најпоштованија духовна бића. Он је један од седам великих архангела што предстоје на Божјем престолу. У Лк. 1,19- он се јавља Захарији и говори о рођењу Претече.

Он је Божји гласник који људима саопштава Божје одлуке. Тако се јавио Захарији али и Пресветој Богородици, рекавши да ће родити Сина. Данас се тај празник слави као празник Благосвести.

Сматра се да се овај анђео јавио и господу Исусу Христу пред његово страдање, када се Господ Исус Христос јавио у Гестиманском врту, пошто име Гаврил значи крепост Божија.

Његово празновање је дан након Благовести Пресвете Богородице, односно 8. априла.

Икона Архангела Гаврила – понуда и наручивање иконе

Икона Архангела Гаврила  оплемениће и духовно обогатити сваки православни дом. Изаберите и поручите икону на једноставан начин, путем интернет продавнице Храма Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени