Икона Петровдан (свети апостоли Петар и Павле)

Икона Свети апостоли Петар и Павле припадају најзначајнијим и најбитним празницима Свете Цркве. На примеру ових светих апостола Црква је градила своју традицију и постојање.

Погледајте иконе Свети апостоли Петар и Павле из наше понуде и изаберите икону за свој дом.

Петровдан – Свети апостоли Петар и Павле  – историја и значај за православље

Икона Свети апостоли Петар и Павле  представљају два велика светитеља наше Цркве. Свети апостол Петар је био рибар по имену Симеон али је Господ благоизволео назвати га Петром. Он је први од ученика изразио веру у Господа Исуса Христа рекавши: „ Ти си Христос, Син Бога живога“.

После силаска Светог Духа, апостол Петар се показао као силни и неусташив у проповеди Јеванђеља. Након његове једне проповеди у хришћанство се преобратило три хиљаде верника. Своје учење наставио је да проповеда по Палестини и Малој Азији али и по Илирику и Италији.

Свети апостол Павле, родом из Тарса био је у почетку велики прогонитељ хришћанства. Чудесним промислом Божијим, на путу за Дамаск јавио му се сам Господ и преобратио га у веру хришћанску. Крштен је од стране апостола Ананије, добивши име Павле.

Након овог догађаја, Павле одлази да проповеда Истиниту Реч. Његова путовања била су од Шпаније до Арабије, и међу незнабошцима али и међу Јеврејима. Као и апостол Петар страдао је за време цара Нерона у Риму.

Празнују се 12.јула.

Иконе Свети апостоли Петар и Павле-Петровдан – понуда и наручивање иконе

Икона Свети апостоли Петар и Павле  оплемениће сваки православни дом. Изаберите и поручите икону на једноставан начин, путем интернет продавнице Храма Светог Саве, или нас посетите у продавници Храма.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени