Архијерејска Литургија на Ваведење у Светосавском Храму

4. децембар 2023.

На празник Ваведења Пресвете Богородице, 4. децембра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викарни Епископ Патријарха српског и настојатељ Храма, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару.

Епископу Стефану саслуживали су: протојереји: Ненад Јовановић, Драган Шовљански и Предраг Продић; јереји: Бранислав Кличковић и новорукоположени Драгољуб Лукавац, као и протођакон Младен Ковачевић и ћакон Синиша Дувњак.

Са благословом Владике Стефана верном народу после прочитаног Еванђеља обратио се отац Драган рекавши:

“И наша деца су драга браћо и сестре нама дар од Бога. Не можемо рећи да су она само наша деца већ су она најпре Божија деца. А ако је тако онда смо ми дужни да своју децу учимо Христовом науком, да их доводимо у цркву и да их упознамо са Богом, како би што боље узрастали уз хришћанске врлине. Данас, нама родитељима, Господ говори да узмемо децу и да их доводимо к Њему. А да ли ми пуштамо своју децу да долазе к Господу? Ми их заправо одвајамо од хришћанске заједнице. Јер и родитељи не познају Христову науку. Деца нам данас седе и проводе време по кафићима, кладионицама, лутају граду без икаквог циља. Иду тунелом у којем не виде светлост и крај. А тај тунел има Христа као светлост. Због тога морамо поновити родитељима ове речи које Христос изговара: “Пустите децу к мени, јер је таквих царство небеско”. – истакао је отац Драган у својој беседи.

Молитвено учешће у светом евхаристијском сабрању узео је и верни народ, а лепоти богослужења допринело је појање појаца Храма Светог Саве.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени