БЛАГОВЕСТИ У ПРЕПУНОМ ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ

7. април 2024.

“А шестога месеца посла Бог анђела Гаврила у град Галилејски по имену Назарет а к’ девојци обрученој за мужа по имену Јосифа из дома Давидова; и девојци беше име Марија. И кад уђе к’ њој анђео рече:

Радуј се благодатна! Господ је с тобом, благословена си ти међу женама”.

На Благовести у недељу 7. априла 2024. године, служена је света Литургија у заветном Спомен-храму Светог Саве на Врачару на којој је началствовао протојереј Ненад Јовановић уз саслужење светосавског свештеног братства, а у препуном храму благочестивог народа и најмањих светосаваца.

На одломак из светог Еванђеља који је данас читан на светој Литургији, беседио је свештеник Ненад рекавши:

“Никога од нас Господ не тера на силу да иде за Њим, већ даје апсолутну слободу да изаберемо свој пут. Сами бирамо да ли ћемо кренути за Господом или не, а оног тренутка кад кренемо тада нам Он заповеда да узмем крст свој. Ево нас на крају треће недеље Великог поста коју је Црква посветила Часном крсту, крсту као победи и смислу живота. Живот људски прожима се крстом и Еванђељем и када то схватимо лакше ћемо поћи за Господом.” – истакао је отац Ненад у својој беседи.

Предивним појањем богослужењу су допринели Хор Храма Светог Саве којим је дириговала др Катарина Станковић, појци теолози и рипидоносци.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени