“ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ” Епископ Стефан отворио изложбу у Парохијском дому Храма Светог Саве

18. март 2023.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија у Парохијском дому Храма Светог Саве на Врачару у петак 17. марта 2023. године отворена је изложба радова студената Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију „Да се не заборави“, у сећање на Погром 2004. године над српским народом на Косову и Метохији.

На почетку изложбе уводну реч дао је декан Академије СПЦ за уметност и консервацију, протојереј-ставрофор др Жељко Ђурић, а затим и доцент др ум. Миодраг Милутиновић.
У препуној сали Парохијског дома присутни су имали прилике да уживају у музичком програму у коме су учествовали појци ПБФ-а у Београду, као и студенткиње Академије СПЦ за уметност и консервацију Катарина Трифуновић и Анђела Станковић које су певале “Црвен цвете” и “Сини јарко сунце са Косова”.

Изложбу је на крају отворио Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, преневши свима присутнима благослове Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија и похваливши труд свих студената и њихових професора у очувању наше вере, иконописа, фрескописа, вишевековне традиције и културе. Програм је водила Андреја Милутиновић.

Aкадемија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију приређује, са благословом Српске Православне Цркве и њеног Патријарха сваке године изложбу у сећање на Погром 2004. године.

Фото: Лука Стојановић

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени