Деца из дијаспоре са Патријархом српским у посети Храму

8. септембар 2023.

У организацији Министарства Просвете и Владиним “Заводом за унапређење школства и образовања” деца српског порекла из дијаспоре, земаља Грчке, Италије и СР Немачке дошли су у посету Републици Србији са кординатором Српске допунске школе у иностранству Татјанам Хот и професорима: Горданом Будишом, Драгицом Додеровић и Славицом Симић.

После обиласка Тршића деца су дошла у Спомен-храм Светог Саве где их је дочекао Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије са свештенством.

После обиласка Храма, Патријарх је са децом у сали парохијског дома, где је претходно био намештен видео бим, погледао друго полувреме полуфиналне утакмице светског првенства између екипа Србије и Канаде, те је са њима прославио победу наше репрезентације уз аплауз и навијање.
Деца су потом са професором Богословије Свети Сава г. мр Бранком Тадићем отпевали две песме Патријарху “Ми смо деца неба” и “Са Косова зора свиће”. При поласку Његова Светост је поделио деци предивну књигу “Упознајмо Храм” и заједно са њима се фотографисао испред парохијског дома, пожелевши им срећан побвратак својим домовима и благослов у даљем учењу и раду.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени