Епископ Јеротеј пожелео ђацима срећну и Богом благословену нову школску годину

10. септембар 2022.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ топлички и изабрани шабачки г. Јеротеј служио је свету архијерејску Литургију  у Храму Светог Саве на Врачару у суботу 10. септембра, на дан када наша Света Црква молитвено прославља Преподобног Мојсија Мурина и Преподобног Саву Псковског.

На крају свете Литургије Преосвећени Eпископ Јеротеј уз саслужење свештенства Архиепископије београдско-карловачке служио је призив Светог Духа за успешну и Богом благословену нову школску годину.

Светој архијерејској Литургији и призиву Светог Духва присуствовао је велики број ученика основних и средњих школа.

На крају светог евхаристијског Сабрања у Храму који је био испуњен верним народом Епископ Јеротеј обратио се сабранима поучном архипастирском беседом рекавши: “У име Његове Светости нашег Патријарха српског г. Порфрија честитамо вам и желимо вам срећну и благословену нову школску годину. На данашњој служби смо се молили за благодет Светога Духа за све вас и за оне који уче и за њихове наставнике да би благодаћу Божијом боље разумели, и схватали и усвајали оно што уче ушколама и то користили на добро”.

Епископ Јеротеј је поручио деци да поштују своје наставнике у школама, јер им они желе добро и да хоће да их науче и упуте у живот, да постану добри људи.

“Поштујете и волите своје родитеље а такође и своје другаре са којима заједно идете у школу, јер ћете многе године провести у школи са њима и то ће вам бити касније у животу једна од најлепших успомена. Али увек треба да се сећате и да долазите овде у Свети Храм, на службе Божије, поготово недељом и на велике празнике јер овде на светој Литургији се дешава освећење. Сваки пут кад будете дошли бићете освећени и укрепљени благодаћу Божијом која ће вам помоћи да боље и лакше учите , памтите, усвајате и користите на добро све то што учите у школи”, рекао је Епископ Јеротеј.

Текст преузет са сајта ,,Тв Храм”.

Фото: Лука Стојановић

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени