Литургија на празник Светог Саве

23. јануар 2021.

Вишедеценијски сан српског народа да се на достојанствен начин одужи свом првом Архиепископу и народном просветитељу Светом Сави, на радост наше генерације остварује се ових дана. После више од једног века планирања и градње Спомен-храма, Божијом милошћу и заједничким снагама више генерација не само нас Срба и свих оних који потичу из српског рода, него и свих других добронамерних људи радови на унутрашњем уређењу Храма се приводе крају.

Последње три године са благословом блаженопочившег патријарха Иринеја и Синода Српске Православне Цркве, обављени су велики грађевински и уметнички радови на унутрашњости Храма. На радост и понос свих нас унутрашњост Храма је украшена и сликана мозаиком, који по својој величини представља највећи мозаик на свету, такође завршен је под, иконостас, осветљење и много других ствари које треба да прикажу лепоту Храма на славу Божију, а све у циљу да се српски народ на најдостојанственији начин одужи свом првом Архиепископу и просветитељу Светом Сави. 

У вези са тим обавештавамо сва верна чеда, професоре, учитеље и ђаке да ће се у среду 27. јануара ове године, на дан када прослављамо нашег Архиепископа, просветитеља и заштитника свих школа, служити света Архијерејска литургија са почетком у 9.00 часова. Позивамо све да својим молитвеним присуством у заветном Храму Светом Сави заблагодаримо Господу и на достојанствен начин и ове године прославимо овај велики празник српског народа, школа и свих благочестивих људи.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени