Љуби ближњега свога – недеља 15. по Духовима

17. септембар 2023.

У недељу 17. септембра 2023. године, у заветном Спомен-храму Светог Саве на Врачару, светом Литургијом началствовао је јереј Бранислав Кличковић, а саслуживали су протојереји Ненад Јовановић и Драган Шовљански, јереј Далибор Стојадиновић као и протођакони Младен Ковачевић и Радомир Врућинић, ректор београдске Богословије.

Верном народу после прочитаног Еванђеља обратио се отац Далибор рекавши:
“”Бог је љубав како каже Свети апостол Јован у светим Посланицама. То сведоче и сви други свети апостоли. Из таме бића засијала је светлост љубави. Она је засијала у срцима нашим како каже апостол Павле. Највећа заповест гласи: “Љуби Господа Бога свом душом, свим умом, свим срцем”, а друга: “Љуби ближењга свога као самога себе”. Наша љубав према ближњима се огледа у Богу кога љубимо верујемо и исповедамо, та љубав нас покреће да будемо бољи људи.” – истакао је отац Далибор у својој беседи.

Молитвено учешће у светом евхаристијском сабрању узео је и многобројни верни народ, а лепоти богослужења допринело је појање Појаца, као и Хора Храма Светог Саве под диригентском палицом др Катарине Станковић.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени