Маловерни зашто си посумњао – Недеља 9. по Духовима у Светосавском Храму

6. августа 2023.

У недељу 6. августа 2023. године, у заветном Спомен-храму Светог Саве на Врачару, светом Литургијом началствовао је протојереј Ненад Јовановић, а саслуживали су му: протојереји-ставрофори Арсеније Гардовић из Епархије британско-скандинавске и Радивој Панић, протојереј Предраг Продић, јереји Бранислав Кличковић и Далибор Стојадиновић као и протођакон Младен Ковачевић.

У данашњој еванђелској перикопи описује се догађај који се збио на мору, на води. Док су апостоли пловили, њихову лађу узнемирио је јак вјетар, бурни вјетар и они су се уплашили.

Верном народу у духу данашњег Еванђеља обратио се пастирским словом отац Ненад рекавши:

“Сваки пут када посумњамо – ми тонемо. Зато нам Господ изнова и стално говори како да чинимо.Постоји један леп акатист Господу Исусу Христу који су записали монаси исихисти и у њему се каже: Када бура унутрашњих сумњивих помисли почне да се дешава у апостолу Петру, он почне да тоне, с тако и ми данас. То се и нама дешава. Никад не престајмо да гледамо у Годпода нашега и никада нећемо потонути, а иако се то деси, увек се сетимо апостола Петра и увек ускликнимо Господу, Господе погибох, спасавај ме!” – истакао је отац Ненад у своме обраћању верницима.
Као и сваке недеље Хор Храма Светог Саве и појци Храма учинили су својим појањем торжествено литургијско сабрање.
Мноштво верног народа и деца приступили су Светом Причешћу.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени