”Мокрањац” на IV Фестивалу хришћанске културе

14. септембар 2019.

Мешовити састав певачког друштва ”Мокрањац” и Хора Храма Светог Саве наступили су на Фестивалу хришћанске културе, који се по четврти пут одржава у Зајечару. 

Организатор фестивала је Епархија тимочка уз подршку Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде, Министарства културе и Града Зајечара, а фестивал траје од 05. до 15. септембра текуће године. Садржај фестивала обогатио је и наступ заједничког састава Певачког друштва ”Мокрањац” и Хора Храма Светог Саве, који делују при Храму Светог Саве. Концерт је одржан 13. септембра у Саборном храму у Зајечару.

На репертоару су се нашле духовне композиције домаћих и страних аутора, као и неколико пригодних народних и родољубивих песама у аранжману за мешовити хор. 

На крају вечери присутнима се обратио Епископ тимочки Иларион, упутивши речи захвалности за богатство програма и лепоту извођења, којима је наше друштво почаствовало зајечарску публику. Уз речи хвале, епископ Иларион је нашим певачима и руководитељу Катарини Станковић пожелео још много година успешног рада и молитвеног сведочења у заветном Храму, светињи у коју су упрте очи свеколиког православног српског народа.  

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени