Недеља 3. по Духовима

25. јун 2023.

У недељу 25. јуна 2023. године, у заветном Спомен-храму Светог Саве на Врачару, Светом Литургијом началствовао је јереј Бранислав Кличковић, а саслуживали су: протојереји Драган Шовљански и Предраг Продић; јереј Далибор Стојадиновић, као и протођакон Младен Ковачевић.

Молитвено учешће у светом евхаристијском сабрању узео је и многобројни верни народ, а лепоти богослужења допринело је појање Појаца, као и Хора Храма Светог Саве под диригентском палицом др Катарине Станковић.

Верном народу у духу прочитаног еванђелског зачала, обратио се пастирским словом јереј Далибор Стојадиновић:
“Бог нас је призвао из небића у биће и дао нам је дар да ходимо у Њему. И наша светиљка треба да светли пред Христом. Ми смо призвани у заједницу Светлости, Оца, Сина и Светога духа. Као што смо чули у данашњем Еванђељу, Христом смо искупљени. Јер човек у себи сабира дуализам који се исцељује у Васкрслом Христу. Он нас исцељује од греха и смрти и води нас од наших тешкоћа које називамо крстом. У нашем бићу треба да буде мир кроз Духа Светога, ког смо на светој тајни крштења примили, а овде потврђујемо нашу веру преко Ангеца.” – истакао је отац Далибор у својој беседи.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени