Недеља четврта – Раслабљеног

8. маја 2023.

У недељу 7. маја 2023. године, у заветном Спомен-храму Светог Саве на Врачару, Светом Литургијом началствовао је јереј Бранислав Кличковић, а саслуживали су: протојереји-ставрофори Радивоје Панић, и умировљени Стојадин Павловић, јереј Далибор Стојадиновић; као и ђакон Синиша Дувња.

Молитвено учешће у светом евхаристијском сабрању узео је и многобројни верни народ, а лепоти богослужења допринело је појање Појаца као и Хора Храма Светог Саве под диригентском палицом др Катарине Станковић.

Верном народу у духу прочитаног Еванђелског зачала, обратио се пастирским словом јереј Бранислав Кличковић рекавши:
“Данас празнујемо недељу раслабљеног човека који је болестан и чека исцељење у бањи Витезди, али са разлогом кажемо да је раслабељен духовно и то се одражава на физичко. У овом одломку чујемо да је болестан 30 година и тиме нам показује да није од рођења, већ је грех ушао у њега и разболео се. У овој недељи света Црква нас поучава и подсећа да смо бића заједнице и да свако од нас потребује спасење, а оно почиње од нас. Хоћеш ли здрав да будеш? – Господ се обраћа њему као свесном и разумном бићу и жели да општи са њим у љубави. А господ га неће исцелити на силу, већ чека његову жељу и веру за оздрављење. Својим Богочовечанским телом је осветио наша тела и дајући материји вечност, тиме што ће наша душа ићи у Царство Божије. Без нашег “ДА ГОСПОДЕ” ни снага васкрсења, ни безгранична љубав неће имати удела у нама.” – истакао је отац Бранислав у својој беседи.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени