Недеља шеста – Слепога

21. маја 2023.

У недељу 21. маја 2023. године, у заветном Спомен-храму Светог Саве на Врачару, Светом Литургијом началствовао је јереј Далибор Стојадиновић, а саслуживали су: протојереји Ненад Јовановић и Драган Шовљански; као и протођакон Младен Ковачевић.

Молитвено учешће у светом евхаристијском сабрању узео је и многобројни верни народ, а лепоти богослужења допринело је појање Појаца, као и Хора Храма Светог Саве под диригентском палицом др Катарине Станковић.

Верном народу у духу прочитаног Еванђелског зачала, обратио се пастирским словом јереј Далибор Стојадиновић рекавши да је узрок сваког греха незахвалност за све дарове Божије, а Господ је једном слепом човеку дао могућност да види сва чуда и лепоту овога света и да буде ослобођен од греха. Због тога што је веровао, Господ га је исцелио тако што је од пљувачке и земље направио блато и намазао његове очи. Такође додао је отац Далибор да треба да се молимо Господу да наше маловерје испуни вером, као што је овај слепи човек имао, да би смо чиста срца примили распетога и васкрслог Христа.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени