Oдржана премиjера филма “Ластавице Христове”

24. новембра 2022.

У Парохијском дому Храма Светог Саве, у среду 23. новембра одржана је београдска премијера филма „Ластавице Христове“. Филм ће после премијере у парохијском дому Светосавског Храма  бити у редовноj биоскопскоj дистрибуциjи у Србиjи и региону.

„Овај филм је много пута емитован у Русији а сада ће по први пут бити приказан и овде у Србији. Филм је изашао са благословом блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског Амфилохија и ово је последњи филм у коме и сам Митрополит учествује. Желим да се захвалим свим Србима, јер су то људи који знају своје корене и своју историју, људи који чувају своју традицију и који су сачували православну веру“, изјавила је редитељка овог филма Jулиjа Бочарова.

Руски документарац „Ластавице Христове“ је прича о руским монасима коjи су у протеклом периоду дошли у Црну Гору и своj живот наставили у оквиру тамошњих манастира, филм режирала jе руска редитељка Jулиjа Бочарова, коjа jе желела да кроз разговоре са различтим саговорницима, између осталог и Mитрополитом црногорско-приморским Aмфилохиjем, прикаже дубину и лепоту православне цркве у Црноj Гори.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени