Патријарх Порфирије угостио децу из Славоније у Храму Светог Саве

22. јул 2022.

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије угостио је 22. јула 2022. године српску децу из Славоније у Храму Светог Саве.

Деца из основних школа у Тењу, Бијелог Брда, Бршадина, Борово Насеља и Вуковара дошла су, предвођена својим вероучитељима Морјана Поповић, Јован Секулић, Срђан Деспотовић, Петар Рудић и Борислав Вигњевић у једнодневну посету Београду у кординацији Заједничког већа општина Вуковар, Министарства омладине и спорта Републике Србије и народном посланицом Сањом Лакић.

Деца из Славоније донела су патријарху Порфирију икону на дар, као и слику храма из њиховог краја као рођендански поклон. Њима су се у Београду придружили и другари из региона, који су већ раније долазили у посету Храму, и том приликом су Патријарху донели, као рођендански поклон, слику коју су заједничким снагама насликали, а на кој се налазе храмови из њихових места. Малишани су посебно замолили Патријарха да што пре посети и њихова места, јер како су нагласили, “наши храмови јесу мали помвеличини, али су преобилни љубављу и радошћу”.

Показавши им Храм Светог Саве патријарх Порфирије је пожелео добродошлицу гостима указавши, том приликом, да су дошли у центар нашег народа, јер Београд је главни град у коме је Храм духовни центар који је подигнут у част Светог Саве.

Како је предвиђено планом посете деца ће обићи музеј Николе Тесле и Министарство спољних послова Републике Србије.

Текст: Радио Слово љубве

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени