Патријарх српски Порфирије служио Друго бденије у Храму Светог Саве

31. март 2023.

У петак пете недеље Великог поста 31. марта, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је Друго бденије са молитвеним каноном Пресветој Богородици, уз саслуживање викарних епископа ремезијанског Стефана и марчанског Саве.
Патријарх српски у поучном слову након бденија истакао је важност молитве Пресветој Богородици, која је као мајка Божија, наша заступница пред Богом, да она представља мост између земље и Неба.
Додао је и важност молитве за нашу браћу за Косову и Метохији, како би њеном молитвом били покривени сви наши домови и срца испуњена љубављу, да приведемо пост крају у миру и благостању и да у здрављу и срећи дочекамо највећи хришћански празник, Васкрсења Господњег.
Молитвено учешће у бденију узели су протојереј Иван Штрбачки и протођакони Младен Ковачевић и Радомир Врућинић, уз појање византијског хора Мојсије Петровић.
На јутрењу пете суботе Великог поста у целости се чита благовештенски акатист Пресветој Богородици. Овај акатист читао се и прва четири петка Свете четрдесетнице на малом повечерју подељен на четири дела.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени