Поклоничко путовање по манастирима Браничева и Шумадије

5. новембар 2023.

Својим Вишегодишњим певничким појањем у цркви Светог Саве на Врачару, појци сабрани око Миленка Мачка и његове супруге Јесенке, доприносе богољепију богослужења у Светосавској цркви сваке суботе, сваке недеље и сваког празника. И тако већ двадесет шест година. Њиховим предивним вишегласовним појањем испуњена је црква сваке литургије.

Са благословом Еп. ремезијанског г. Стефана, настојатеља Храма Светог Саве, а предвођени протојерејем Предрагом Продићем, парохом светосавским, појци су се упутли у недељу 5. новембра 2023. год. у манастир Покајницу, у Епархији браничевској, где је отац Предраг началствовао светом Литургијом, а светосавски појци одговарали. Црква је била испуњена многим верницима. После Трпезе љубави коју је игуманија Мати Евгенија са сестринством припремила, поклоници су обишли манастире Копорин, Павловац и Тресије, где су били дочекани и угошћени од стране монаштва.
Највећи утисак на овом поклоничком путовању оставили су школарци Петар, Ксенија и Ђорђе који су у мснастиру Тресије отпевали песму ” Отац, Син и Свети Дух”

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени