Празник Пренос моштију Светог Саве

17. мај 2023.

Поводом празника Преноса моштију Светог Саве, светом Литургијом у малој цркви Свтог Саве на Врачару 19. маја 2023 год. началствовао је протојереј Предраг Продић, а саслужувао је умировљени свештеник протојереј-ставрофор Стојадин Павловић, у присуству Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског г. Исихија.
Верном народу беседом се обратио прота Стојадин и рекао следеће:
“Свети Сава стигао је у Милешеву и оставио нама као један пример одласка из ове отаџбине српске, али нам је још више оставио тај печат повратка његовога у Србију.
Оно што је печат и утеха овога времена, јесте и пут Светога Владике Николаја Велимировића. То је на неки начин био пут светосавски, не само у његовом делу него и у његовом проглашењу и каонизацији. Господ благосиља да ове године, за славу овога града имамо на челу поворке – Литије, благословом Владике ваљевског Исихија и Патријарха нашега Порфирија, мошти светог Владике Николаја”- рекао је између осталог прота Стојадин позвавши све на Литију за Спасовдан, славу града Београда.

После Заамвоне молитве свештеници су освештали дарове које је припремила Управа Храма Светог Саве.
Славски колач је окретан са верим народом, а преломљен са учеником Ђорђем, који прислужује у олтару на светој Литургији сваке недеље.

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени