Промоција књиге ”Приче из незаборава”

20. децембар 2019.

У уторак 24. децембра 2019. у Крипти Храма Светог Саве одржаће се промоција књиге ”Приче из незаборава” архимандрита Алексеја (Богићевића). 

Промоција ће се одржати у 19 часова. 

Из предговора:

”О. Алексеј памтећи и причајући са много топлине  о својој мајци хаџи-Гроздани, госпођи Јелени Арнаутовић и њеном сину сину Миши, Чика-Павлу Берићу, Цони и Марији, храброј сестри Коси, стрини Мији и многим другима, истовремено живо осликава минуло доба, тако да се причање опретвара у својеврсну слику времена.

И о неким чудесним догађајима, којима је по милости Божјој био дарован, а о којима је годинама ћутао, сада проговара као озбиљан духовник, који због виђења или сновиђења неће упасти у прелест и који тачно распознаје знаке и шта са које стране долази, како народ каже: са ког му рамена ко шапуће Топлином казивања, великом љубављу и искреношћу се одликују ове приче, које је из свог незаборава пренео нама за незаборав и помињање у молитвама људи који тихо проминуше светом, а оставише дубок траг. Чврсто верујем да ће приче многима бити на утешеније и поученије, јер, људско је памћење кратко. Остаје само оно што је записано.”

Радмила Мишев, уредник издања

Пратите Храм Светог Саве на друштвеним мрежама

Мени